Over Canal Hopper Delft

Sinds de oprichting in 2006 heeft de verhuur van fluistersloepen door Canal Hopper Delft zich ontwikkeld tot een ware toeristische trekpleister voor de stad. Talloze bezoekers én inwoners van Delft hebben de unieke belevenis van fluisterstil varen door de historische binnenstad ervaren.

Naast rondvaarten voor particulieren en bedrijven worden de vijf fluisterbootjes ingezet bij vele Delftse evenementen. Bezoekers van de Delftse Museumnacht worden door donkere grachten van museum naar galerie vervoerd. Muzikanten spelen live en akoestisch aan boord tijdens het jaarlijkse jazzfestival. De bootjes fungeren als drijvende etalage tijdens de Levende Etalagedag. En dat zijn slechts enkele voorbeelden.

De elektrisch aangedreven sloepen zijn, naast een sieraad voor de stad Delft, een schoolvoorbeeld van duurzame mobiliteit over water en dienen bovendien een sociaal-maatschappelijk doel.

Canal Hopper Delft is één van de projecten van Stichting Stunt. Dit Delftse activeringsbedrijf helpt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden van betaald werk of duurzaam vrijwilligerswerk. Binnen het leerwerkbedrijf Canal Hopper Delft verzorgen de deelnemers het onderhoud aan de fluisterbootjes en zijn ze schipper en gastheer/gastvrouw aan boord.

Canal Hopper Delft is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Delft en met steun van Fonds 1818, Stichting Doen, http://www.vsbfonds.nl en Skanfonds

Weersverwachting Delft